Szennyvízcsatorna beruházás
2009. október 3.

Megkezdődött a szennyvízelvezető, valamint tisztító rendszer kiépítése Bodroghalom községben.
Bodroghalom Község Önkormányzata "Bodroghalom község szennyvízelvezetése és tisztítása" című projekt kapcsán sajtótájékoztatóval egybekötött lakossági fórumot tartott 2009. október 8-án 16.30 órai kezdettel.

A fórum programja:
16.30 Polgármesteri megnyitó
16.40 Kalász László projektmenedzser ismerteti a projekt jelenlegi helyzetét
16.50 Dr. Szabó Miklós - a tervezéssel kapcsolatos lakossági tudnivalók
17.00 Molnár György előadása a kivitelező cég képviseletében
17.20 Karajz Miklós - a pályázati kommunikációról és az uniós kötelezettségekről
17.40 A projektszervezet tagjai válaszolnak a lakosság kérdéseire


Bodroghalom Község Önkormányzatának közleménye

Az Észak-magyarországi Regionális Operatív program "2000 fő alatti települések szennyvízkezelése" pályázati konstrukció keretében nyílt lehetőség "Bodroghalom község szennyvízelvezetése és tisztítása" (ÉMOP-3.2.1./Á-2008-0027)" C. pályázat benyújtására.
A pályázatot támogatásra érdemesnek ítélték, a munkálatok már meg is kezdődtek a településen.
A projekt megvalósításának összes költsége 463.567.000 Ft, amelyből az Európai Unió és a magyar állam által nyújtott, vissza nem térítendő támogatás összege 428.182.000 Ft, a saját forrás pedig 35.394.000 Ft,  a szükséges saját erőt az önkormányzat hitel felvétel útján kívánja biztosítani. A hitel fedezete a lakossági hozzájárulás, melynek összege 166.000 Ft  ingatlanonként.
A projekt célja, hogy a jelenleg szennyvízkezeléssel nem rendelkező településen korszerű elvezető hálózat épüljön ki az Alsóberecki telephez való csatlakozással, ahonnan biológiai tisztítás után a víz a Bodrog folyóba kerül. A projekt megvalósítása megoldást biztosít a talajszennyezés megszüntetésére, elősegíti a környezettudatos gondolkodást, kedvező hatással van a levegő minőségére és a településen élő biztonságos és egészséges életkörülményeire. A szennyvízcsatora hálózat megépítése nélkül a település véglegesen leszakadna mind az európai, de még környezetének színvonalától is.
A kivitelezés várható befejezése: 2010. 09. 30.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.


Sportnap Bodroghalomban
2009. október 03-án került megrendezésre a már hagyományos Duatlon verseny, valamint a Delikát játszótér ünnepélyes átadása.


Egészségnap Bodroghalomban 2009. október 09-én

"Egyenlő Eséllyel a Rák Ellen" című programsorozat keretében a helyi védőnő Füziné Oravecz Ilona szervezésével településünk egészségnapot rendezett.
A rendezvény célja, hogy felhívja a lakosság figyelmét a megelőzés és a rendszeres rákszűrések kiemelt fontosságára.
Egész napos, ingyenes egészség- és kulturális program várta az érdeklődőket: ismeretterjesztő előadások, életmód tanácsadás, egészségügyi állapotfelmérés, szűrővizsgálatok. A "Rózsaszín séta" során elültetésre került a falu központjában a Remény fája. Ebéd után elsősegénynyújtó-bemutató és szórakoztató kulturális műsor vette kezdetét a helyi kultúrcsoportok és a Jóban rosszban sorozat sztárja (Tóth Olivér színész) szereplésével. A "Nagymama kedvenc főztje" főzőverseny helyezettjei emléklapot és díjat vehettek át. Tombolasorsolással záródott a rendkívül tartalmas és színvonalas egészségnap.


Idősek napja 2009.
"Díszbe öltözött a szívünk és díszbe öltözött az iskola tornacsarnoka is"

2009. november 28-án (szombat) délután 15 órai kezdettel került megrendezésre a faluban a szépkorúak köszöntése.
Idén is összegyűltünk, hogy nagy szeretettel és hálával ünnepeljük a községünkben élő időseket, s a tiszteletükre rendezett összejövetelen kívánjunk nekik egészséget, békét és boldogságot az egész közösség nevében. Varga János Lajos polgármester szép gondolatokkal köszöntötte Bodroghalom nyugdíjasait. Immár hagyomány a faluban, hogy az önkormányzat vendégségbe hívja a bodroghalmi nyugdíjasokat. Erre a délutánra nagy szeretettel készültek az óvodások, iskolások, gyerekek, felnőttek egyaránt. Az óvodáscsoport kedves műsora után a helyi általános iskola tanulói adtak verses, dalos, zenés, táncos köszöntőműsort.
Az ünnepségen a Halom Dalkör két dalcsokorral és versekkel köszöntötte a jelenlévő vendégeket. Műsorukban előbb "estvéli" dalokkal, majd lakodalmas nótákkal szórakoztatták a falu időseit. Záró műsorszámként a Sárospataki Alapfokú Művészeti Intézmény bodroghalmi táncosainak bemutatóját láthatták a meghívottak. Az óvodás és alsó tagozatos tanulók játékfűzést adtak elő a nagyobbak Sárközi ugróst táncoltak. A köszöntőműsort követően a Molnár Mózes ÁMK  tanulói magajándékozták az időseket (a képzőművészeti szakkörön készített gyöngyből fűzött angyalkával, melyet rajztanárukkal Négyesi Istvánnéval készítettek). Vacsorára disznótoros készült, melyet zene mellett jóízűen fogyasztottak. Végül a Halom Dalkör előadásában szálltak ismert dallamok, s nótakedvük magával ragadta a vendégeket is, a nyugdíjas est résztvevői is dalra fakadtak.
Akik elfogadták az invitálást a találkozóra, kellemes időtöltésben és szíves vendéglátásban  volt részük.

                                    /Kiss Jánosné/


Mikulás ünnepség

2009. december 5-én Mikulás ünnepség keretében a gyermekek hangos énekszóval várták a fehérszakállú Mikulást, aki megérkezett krampuszaival és ajándékokkal kedveskedtek a Molnár Mózes ÁMK tanulóinak és óvodás gyermekeinek. A Mikulás a tagintézmények (Felsőberecki és Karos) gyermekeihez is ellátogatott. A gyerekek műsorral készültek.
A Télapó rendezvényen az alsó tagozatos gyermekek az osztálytermeikben játékos foglalkozáson vettek részt, a nagyobb gyerekek a tornateremben sportvetélkedőn, sor-és váltóversenyen mérték össze ügyességüket.
A csomagok összeállítását a Bodroghalmi Gyermekszervezet és az Önkormányzat biztosította.
A kisdiákok vidám, élményteli nap részesei lehettek a tartalmas programnak köszönhetően.

1 2 3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20 21 22 23 24 25
Hírarchívum:
BODROGHALOM KÖZSÉG HIVATALOS HONLAPJA
BODROGHALOM.HU
VISSZA AZ AKTUÁLIS HÍREK FŐOLDALÁRA